Range Rover Sport LoRa

Wereld Primeur in opsporingstechnologie

3 januari 2017

Zo aan het begin van het nieuwe jaar, willen we jullie van een Wereld Primeur in kennis stellen van een doorbraak op het gebied van opsporingstechnologie van gestolen auto’s, boten, oldtimers, vrachtauto’s, lading en werkmaterieel. Het betreft hier een diefstal van een exclusieve Range Rover Sport. We hebben eind december 2016 in nauwe samenwerking met de politie en het Recovery Support Center door middel van de Secret Service Europe van de firma Clifford het voertuig aangetroffen.

Het is de firma Recovery Support Center Europe gelukt deze auto terug te vinden op basis van de Secret Service Europe (SSE) van Clifford. Het bijzondere hieraan was dat het reguliere voertuigvolgsysteem onklaar gemaakt was en dat we in basis ook geen GPS signaal hadden op de SSE, RSC heeft deze auto uiteindelijk op een LoRa signaal weten uit te peilen. De auto is teruggevonden in een volgepakte en volledig geïsoleerde koeltrailer op een overslagterrein in de buurt van Hoogeveen. Op dit terrein stonden tientallen trailers en andere objecten zoals containers. D.m.v. het gebruik van LORA is de exacte trailer bepaald en heeft de politie de trailer voor verder onderzoek meegenomen.

Volgens onze informatie is dit de eerste gestolen auto op de wereld die met hulp van het LoRa signaal werd teruggevonden. Hiermee is het belang van meerdere opsporings-technologieën aangetoond. Het betreft hier een unieke samenwerking van Nederlandse bedrijven, de firma Clifford Electronics Benelux, INTER-DATA B.V. en RSC Europe B.V.
We zijn erg trots op deze doorbraak in het opsporingsland en wilde dit graag met jullie delen.

Een gelukkig en succesvol 2017 gewenst.