Waarom u uw autosleutels het best in de diepvries legt

3 juli 2015

Als uw autosleutel een afstandsbediening heeft om de auto automatisch van het slot te halen, kunt u uw sleutel beter in de vriezer bewaren. Zo bent u veilig tegen dieven die de laatste technologische snufjes gebruiken. Dat schrijft The New York Times. Het gaat hierbij om auto’s waarbij de deur automatisch open gaat als de sleutel in de buurt is. Het is al langer duidelijk dat de meeste auto’s met afstandsbediening gehackt kunnen worden. Maar tot nog toe was dat niet heel makkelijk om uit te voeren en duurde dat even.

Nu is er een systeem op de markt, al te koop vanaf 17 dollar, dat ervoor zorgt dat uw auto met een klik op de knop open gaat. Het gaat hierbij om een signaal versterker. In een normaal scenario loopt u naar uw auto en stuurt uw auto een draadloos signaal naar uw sleutel zodat u geen knopje in hoeft te drukken. Als de sleutel het signaal beantwoordt, gaat de deur open. Als de sleutel niet in de buurt is, zal er niets gebeuren.

Signaal versterker

Nu zorgt de signaal versterker van inbrekers ervoor dat de afstand waarop de auto naar uw sleutel zoekt groter wordt. Hierdoor kan het zijn dat uw sleutel reageert terwijl deze in uw huis ligt, waardoor de auto normaal niet open zou gaan.

Vriezer

Omdat autofabrikanten nog geen oplossing hebben, is er de oplossing van de vriezer, want dat is een ‘kooi van Faraday’. Een constructie die ervoor zorgt dat statische elektrische velden niet tot binnen de kooi kunnen doordringen. Hierdoor kan er geen contact gemaakt worden met de sleutel. Zo kan het zijn dat uw autosleutels binnenkort naast uw ijs liggen.

Cobra alarmsysteem met DriverCard

Gelukkig is er ook een reëel en praktisch alternatief; het alarmsysteem van Cobra met DriverCard. Deze DriverCard werkt als een tweede autorisatie die nodig is om te auto te kunnen starten. Het signaal van deze DriverCard is niet te kopiëren en ook niet te verlengen. Mocht een dief het signaal van uw afstandsbediening verlengen, zal zonder het tweede autorisatie signaal van de DriverCard, de auto niet gestart kunnen worden. Meer informatie over dit systeem en prijzen kunt u krijgen via de erkende Clifford dealer of de Clifford klantenservice.