Clifford introduceert het Vodafone Vehicle Connect voertuigvolgsysteem

1 augustus 2022

Vodafone Vehicle Connect is het nieuwste telematica systeem van Vodafone Automotive. Het systeem beschikt over de allerlaatste technologieën om voertuigen te voorzien van het hoogste niveau van beveiliging. Aangesloten op de infrastructuur van Vodafone Automotive, voorzien van Vodafone IOT simchip met vrijwel wereldwijde GSM dekking en beveiligd door een netwerk van alarmcentrales in 54 landen in Europa en daarbuiten…

… met nog meer comfort voor de eigenaar van de auto. Het systeem maakt namelijk gebruik van een vernieuwde versie van de DriverCard waarmee de geïntegreerde startblokkering gemakkelijk uitgeschakeld kan worden. Met de My Connected Car applicaties, staat de klant altijd in contact met de auto. My Connected Car bestaat uit een handige app voor Android en iOS en een web applicatie voor toegang via de PC.

Ook voor het inbouwbedrijf heeft het Vodafone Vehicle Connect systeem verschillende voordelen. Het systeem kan namelijk gekoppeld worden aan het CAN-bus netwerk van de auto waardoor er een uitgebreide integratie plaatsvind met slechts een beperkt aantal aansluitingen. Om de kwaliteit van het GPS signaal te garanderen kan de monteur gebruik maken van een externe GPS antenne. Dit maakt het mogelijk om de unit zo diep mogelijk in de auto weg te bouwen, terwijl het GPS ontvangst onverminderd sterk blijft.

Uiteraard is het Vodafone Vehicle Connect systeem door Kiwa SCM goedgekeurd, klasse 4 en 5 (goedkeurnr. RS012203). Dit houdt in dat het systeem geaccepteerd wordt door alle verzekeraars in Nederland. De sirenekoppeling die nodig is voor de klasse 5 configuratie, kan gemakkelijk tot stand gebracht worden met behulp van de ingebouwde CAN-bus interface. Dit leidt tot een aanzienlijk kortere inbouwtijd en minder valse alarmmeldingen omdat deze koppeling betrouwbaarder is dan traditionele sirene koppelingen.