Univé introduceert e-Support

22 juli 2011

Univé introduceert de e-Support Autoverzekering, een primeur op de Nederlandse markt. Univé vergoedt met deze verzekering niet alleen schade na een ongeval, maar helpt door middel van het e-Support systeem direct bij ongevallen onderweg. Doordat het systeem – een kastje dat ingebouwd wordt in de auto – een automatisch signaal naar de alarmcentrale kan verzenden. Hiermee wil Univé de veiligheid van haar klanten in het verkeer verbeteren.

youtube-esupport

Uit recent onderzoek van Multiscope onder 600 Nederlanders, in opdracht van Univé, blijkt dat ruim 70% van de ondervraagden na een ongeluk volledig afhankelijk denkt te zijn van omstanders en hulpdiensten. Via GPS komt de melding en de locatie van het ongeval direct bij de alarmcentrale binnen, waardoor hulpverleners sneller ingeschakeld kunnen worden. Tevens biedt e-Support de mogelijkheid om door middel van een druk op een noodknop zelf hulp in te roepen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer de bestuurder onwel dreigt te worden.

“Veilig Verkeer Nederland ondersteunt dit nieuwe initiatief van Univé”, zegt Linda van der Eijck, directeur Veilig Verkeer Nederland. “Als hulpdiensten sneller bij de ongevallen kunnen komen, verlaagt dit de kans op overlijden, blijvende invaliditeit of ernstig letsel. Daarnaast blijkt uit ervaringen uit het buitenland dat automobilisten zich met deze oplossing bewuster zijn van hun rijgedrag. Dit verbetert de verkeersveiligheid.”

De e-Support Autoverzekering kost € 5,95 per maand, naast de premie van de Univé Autoverzekering. Het systeem kan in ieder type auto worden ingebouwd door een gespecialiseerde partner van Univé. Meer informatie is te vinden via www.unive.nl/e-support. Univé werkt samen met gerenommeerde partners: Octo Telematics, CLIFFORD Electronics Benelux B.V. en de MPL Alarm & Communicatie Centrale.