Achtervolging Porsche 911

Twee aanhoudingen na spectaculaire Porsche 911 achtervolging

15 februari 2017

In nauwe samenwerking tussen Clifford en de politie diensten hebben we op basis van het Porsche VTS voertuigvolgsysteem via Live View de politie aangestuurd om hen vervolgens in staat te stellen een gestolen Porsche 911 Turbo veilig te stellen en de daders aan te houden.  De auto was uitgeleend voor een proefrit maar kwam na verloop van tijd niet terug. De Porsche Dealer rook onraad en nam contact op met Clifford om een diefstal procedure op te starten. Auto werd direct getraceerd en na korte tijd werden de daders op heterdaad betrapt.

Zie onderstaand politiebericht voor verdere details:

Op maandagmiddag 13 februari werden door agenten na een achtervolging in Elburg en ’t Harde, twee inzittenden aangehouden in een gestolen Porsche 911 Turbo. Rond 16.20 uur kregen de agenten de melding van dit gestolen voertuig. De eigenaar maakte melding van de diefstal dan wel verduistering van de Porsche. Via het Porsche VTS voertuigvolgsysteem kon de actuele locatie van de auto worden gevolgd. Deze zou zich bevinden op de A28 ter hoogte van Wezep. Door dit volgsysteem kon het voertuig ongeveer 15 minuten later worden onderschept op Hessenweg in Hattem. Daar zagen de agenten de donkergrijze Porsche 911 met zogenoemde groene handelarenkentekenplaten hen tegemoet rijden.

Gevaarlijk rijgedrag

In een poging de bestuurder te bewegen de auto te stoppen werden lichtsignalen gegeven en werd hun weghelft geblokkeerd. De Porsche bestuurder dacht daar anders over en ging via de berm alsnog langs de surveillanceauto waarna de achtervolging is ingezet. De Porsche ging er vandoor en reed via de A50 richting Zwolle en daarna de A28 weer op richting Amersfoort. Tijdens deze rit konden de agenten de gevaarlijke capriolen gadeslaan van de bestuurder van de Porsche. Zo werd er gereden met snelheden van boven de 200 km/u, over de vluchtstrook ingehaald en een aantal keer bijna een aanrijding veroorzaakt. Na de afslag Elburg raakte ze het zicht kwijt maar kon met het voertuigvolgsysteem korte tijd later de auto door meerdere politie voertuigen alsnog worden ingesloten op de Zuiderzeestraatweg Oost in Elburg.

De bestuurder is daar direct aangehouden. De bijrijder bleek in ’t Harde uit de auto te zijn gestapt en meldde zich korte tijd later telefonisch bij de politie. Ook hij werd aangehouden. Onderzoek wees ook nog uit dat deze auto op deze middag betrokken was bij een geval van tanken zonder te betalen.

De eigenaar van de Porsche betreft een autobedrijf uit Amsterdam. De beide verdachten zijn aangehouden voor diefstal, verduistering dan wel heling. De 49-jarige man uit Almere die als bijrijder in het voertuig zat, is na verhoor later op de dag heengezonden. De 44-jarige bestuurder uit Amsterdam werd in belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Bron: politie.nl