My TMAX Connect

TMAX van Yamaha: de eerste echt ‘connected’ motorscooter

17 maart 2017

Eind vorige maand heeft Yamaha de 2017 versie van de TMAX motorscooter geïntroduceerd in Zuid Afrika. De TMAX is leverbaar in 3 uitvoeringen (STD, SX en DX) en is de eerste echt ‘connected’ motorscooter van het merk.

Geïntegreerd volgsysteem van Vodafone Automotive
Alle TMAX SX en DX motorscooters worden standaard, vanuit de fabriek, voorzien van een geïntegreerd volgsysteem van Vodafone Automotive. Hiermee kan de eigenaar zijn motorscooter op afstand beheren via de My TMAX Connect app, maar kan de motorscooter ook in geval van diefstal gemakkelijk en snel teruggevonden worden.

Remote- en Security Services
Via het volgsysteem worden twee geavanceerde diensten geleverd, namelijk de ‘Remote’ service voor het beheer van de motorscooter op afstand en de ‘Security’ service voor 24/7 diefstalopvolging in de gehele Europese unie. Met de ‘My TMAX Connect’ smartphone applicatie kunnen verschillende functies bediend worden, waaronder snelheidscontrole, geofence, ritten rapportage, lokaliseren, diagnose en onderhoudsmodus.

Motorbike Communication Device
Speciaal voor tweewielers, waaronder de TMAX van Yamaha, heeft Vodafone Automotive een nieuw soort volgsystemen ontwikkeld, de Motorbike Communication Devices (MCD). De MCD systemen zijn waterdicht en hebben een extreem laag stroomverbruik. Aangezien motorfietsen vaak niet het hele jaar gebruikt worden is dit een absolute must.

Nationale Service Provider in de Benelux
Clifford, de Nationale Service Provider van Vodafone Automotive in de Benelux, is daarom vanaf heden ook actief in het opsporen van gestolen motorscooters. In samenwerking met de MPL Alarmcentrale hebben wij al meer dan 14 jaar ervaring in het opsporen en terugvinden van gestolen objecten. Wij kijken ernaar uit deze nieuwe generatie connected (motor-)fietsen te ondersteunen in de Benelux.