wat is relay attack

Relay-Attack, komt dit nog voor?

10 mei 2024
Je zou denken dat deze methode voor het dievengilde inmiddels achterhaald is, maar niets is minder waar. Afgelopen week steelt een duo in Harderwijk een donkergrijze BMW X3 via relay-attack.  Veel autofabrikanten hebben reeds aanpassingen doorgevoerd waardoor deze techniek niet meer mogelijk is, maar er zijn nog heel veel auto’s in omloop die niet zijn voorzien van een oplossing om relay-attack tegen te gaan. Klik op de onderstaande afbeelding voor het terugkijken van de camerabeelden en het lezen van het volledige artikel op omroep Gelderland.

Gelukkig kun je relay-attack tegengaan via verschillende (after-market) oplossingen. Klik hier voor de webpagina van Clifford Electronics uit juni 2016 met extra uitleg over dit fenomeen.

Zowel preventief als reactief beveiligen

Helaas zien wij in de praktijk dat de basisbeveiliging van veel auto’s niet voldoende is om diefstal (of inbraak) tegen te gaan. Bij Clifford Electronics bieden wij zowel preventieve als ook reactieve oplossingen (Kiwa SCM goedgekeurd). Preventief (bijvoorbeeld alarmsysteem met 2e autorisatie) om te voorkomen dat het voertuig wordt meegenomen en reactief (bijvoorbeeld een peilzender of voertuigvolgsysteem) voor het achteraf terugvinden mocht deze alsnog ontvreemd zijn. Lees hier meer over deze oplossingen.Meer weten over voertuigbeveiliging van Clifford Electronics? Stuur ons een bericht op info@clifford.nl of bel ons op 020-404 09 19.