Porsche Car Connect nu ook op de Apple Watch

5 mei 2015

Porsche is één van de eerste autofabrikanten ter wereld die het mogelijk maakt een voertuig met de Apple Watch te bedienen. Eigenaren van een Porsche kunnen de functies van het Porsche Car Connect systeem nu nog gemakkelijker bedienen en zonder eerst hun iPhone te hoeven pakken. De communicatie met het voertuig verloopt nog steeds via de Apple smartphone, maar de Apple Watch fungeert als extra display om functies weer te geven en te bedienen.

De Apple Watch geeft informatie over de status van het voertuig weer en maakt het mogelijk bepaalde functies te bekijken en bedienen met tikken en gebaren. Het extra ‘display’ laat bijvoorbeeld zien of ramen, deuren, kofferruimte en zonnedak open of dicht zijn; het voertuig kan, indien nodig, ook vergrendeld worden door met je vinger op het display te drukken (“Force Touch” functie). De “Carfinder” functie geeft de locatie van het voertuig weer, terwijl de navigatie functie de bestuurder naar zijn voertuig dirigeert wanneer nodig. En zodra deze bij zijn Porsche in de buurt is, kan het voertuig gemakkelijk gelokaliseerd worden door de claxon en knipperlichten te activeren.

Integratie van de Apple Watch voegt nog meer comfort toe

Ook de belangrijkste comfort functies voor de plug-in modellen kunnen via de Apple Watch bediend worden. Een korte blik op de pols is alles dat nodig is om de status van het opladen, actieradius en resterende oplaadtijd te bekijken. In het “Klimaat” menu, kan de airco of verwarming met slechts één vinger geactiveerd worden zodat de auto klaar staat wanneer jij wil.

Integratie van de Apple Watch voegt nog meer comfort toe aan de communicatie tussen bestuurder en voertuig via Porsche Car Connect. Porsche Car Connect maakt gebruik van het mobiele telefoonnetwerk en maakt het daarom mogelijk over grote afstand met het voertuig te communiceren.

https://www.youtube.com/watch?v=8phkZLk3-pw