Pilot TV01 Terugvindsystemen geslaagd!

25 januari 2017

Nadat vorig jaar een pilot is uitgevoerd met terugvindsystemen kunnen we melden dat vanaf heden de TV01 terugvindsystemen definitief zijn toegevoegd aan het Keurmerk Voertuigbeveiliging. De pilot heeft namelijk aangetoond dat SCM en VbV op basis van de gestelde functionele eisen goed in staat zijn om de terugvindsystemen te beoordelen en om de effectiviteit te monitoren. Het College van Deskundigen Voertuigbeveiliging van het VbV heeft daar recent toe besloten.

Alle eerder goedgekeurde systemen behouden hun goedkeuring. Ook de certificaten van de in de pilot ingebouwde systemen blijven geldig (3 jaar). Op dit moment zijn er 11 goedgekeurde systemen, waaronder ons eigen Secret Service Europe terugvindsysteem; het enige terugvindsysteem dat beschikt over 4 opsporingstechnologieën waaronder LoRa.

Verzekeraars kunnen vanaf heden in de polisvoorwaarden en in de communicatie verwijzen naar een VbV/SCM goedgekeurd TV01 terugvindsysteem. De terugvindsystemen zijn toepasbaar voor personenauto’s, lichte bedrijfswagens, vrachtwagens en motorfietsen.

Het College van Deskundigen heeft een onderstaand beveiligingsadvies opgesteld wat de verzekeraar (en voertuigeigenaar) kan hanteren bij haar keuze welke beveiligingsmiddelen in te zetten bij welk risico.

positionering terugvindsystemen