Pay As You Drive

13 augustus 2007

Onderzoek naar nieuw soort autoverzekering

In opdracht van een grote Nederlandse verzekeraar heeft Clifford een productonderzoek gehouden voor een nieuw type autoverzekering en aanvullende diensten. De schadeafdeling van de verzekeraar was de directe opdrachtgever. Het idee is dat het rijgedrag van de klant de premie bepaalt.

Inzicht

Onderdeel van dit productonderzoek was een pilot waarbij informatie werd verzameld via een blackbox in de auto van de deelnemers en via de deelnemers zelf. Uiteindelijk moest de pilot inzicht geven in de interesse van deelnemers voor een nieuw soort autoverzekering en voor aanvullende diensten van de verzekeraar en leveranciers. Tijdens het onderzoek werden ook het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid van de systemen getest en er is een werkwijze bedacht voor een aangepaste premieberekening.

De rol van Clifford

Onze rol bestond uit het installeren van 500 blackboxes, trainen van installateurs, gedetailleerde installatieplanning, nazorg en helpdesk en de communicatie tussen de satelliet van de blackbox en de server waarmee de data via de opdrachtnemer aan de verzekeraar werden verstrekt. Een rol die ons goed past gezien onze ervaring met Insurance Telematica.

Interesse?

Bent u verzekeraar en op zoek naar nieuwe manieren van verzekeren? Wij denken graag met u mee en kunnen voor u systemen ontwikkelen voor innovatieve tariefmodellen zoals Pay-Per-Use, Pay-Per-Pollution of Pay-As-You-Drive. Neem gerust contact met ons op voor een verkennend gesprek.