Niet te hacken, niet te stelen

1 mei 2015

Met die slogan waarschuwt SCM, Stichting Certificering Motorvoertuigen belast met het toetsen en certificeren van voertuig beveiligingssystemen, voor een explosieve stijging van het aantal voertuigdiefstallen met behulp van een zogeheten ‘Range Extender’.

Deze Range Extender verlengt het signaal van de elektrische sleutel waardoor het lijkt dat de echte sleutel in de buurt van de auto is, de deuren ontgrendeld worden en de auto gestart kan worden. In onderstaande filmpje laat het SCM zien hoe de dieven te werk gaan.

Onze oplossing

Cobra heeft speciaal voor deze diefstalmethode de passieve startonderbreker ontwikkeld. Deze startonderbreker met aparte autorisatie werkt volledig autonoom en staat dus los van de bestaande elektronica in de auto. Het systeem is hierdoor zeer moeilijk te saboteren en voorkomt diefstal met een Range Extender zoals hierboven geïllustreerd.

pocketDe startonderbreker schakelt automatisch in- en uit met behulp van een DriverCard. Dit is een transponderkaart die iedere paar seconden een signaal verstuurd. Zodra uw auto dit signaal opvangt, zal de startblokkering opgeheven worden en zodra dit signaal verdwijnt, zal de startblokkering weer geactiveerd worden. Het signaal van deze DriverCard is overigens niet te verlengen met een dergelijke Range Extender. Er worden standaard twee DriverCards bij het systeem geleverd, indien nodig kunnen er extra DriverCards geprogrammeerd worden, tot een maximum van vier.