Keyless Secure:
onze intelligente oplossing tegen
Relay Attack

Relay Attack

Elk jaar wordt er voor miljoenen euro’s aan auto’s gestolen. Cijfers laten, zeker de laatste maanden, een sterke stijging zien van diefstal uit én van nieuwere auto’s die voorzien zijn van Keyless Entry. Een veel voorkomende manier om deze auto’s te stelen is Relay Attack, waarbij dieven op afstand een auto kunnen openen en starten. Hoe beveilig je een voertuig tegen diefstal door Relay Attack? Clifford lanceert met Keyless Secure dé oplossing: snel, simpel en intelligent.

Keyless Entry, waarbij je een auto zonder sleutel kunt openen, geeft de consument een gevoel van luxe en comfort die past bij moderne auto’s. Met dit systeem controleert de auto zelf of de sleutel in de buurt is, en ontgrendelt dan. Maar het geeft ook zorgen. Auto’s met een Keyless Entry kunnen makkelijk gehackt worden. Doordat de autosleutel continu een signaal uitzendt, kunnen dieven dat signaal makkelijk oppikken: ze verlengen dit signaal en openen en starten de auto, zonder dat ze een sleutel nodig hebben. Keyless Secure neemt die zorgen weg.

Bestel hier uw Keyless Secure

Bekijk Keyless Secure animatie onze oplossing tegen Relay Attack

video

Autodiefstal door Relay Attack, hoe werkt dat?

Dief 1 staat dicht bij de auto met een apparaat die het digitale relay signaal van de auto doorgeeft aan dief 2.

Dief 2 staat zo dicht mogelijk bij het huis met een tweede apparaat.

Dief 2 vangt het signaal van de sleutel die in het huis ligt op en verlengt dit signaal naar dief 1 die met verlengde signaal de auto kan openen en starten.

Keyless Secure: onze oplossing tegen Relay Attack

Hoe beveilig je een voertuig tegen diefstal door Relay Attack? Wij bieden met Keyless Secure dé oplossing: veilig, slim, snel en gecertificeerd.

  • Veilig: Keyless Secure is een hightech chip die we in de autosleutel implementeren. De chip zorgt ervoor dat de autosleutel, zodra deze ergens stil ligt, na vijf minuten stopt met het zenden van een signaal: de sleutel is inactief. Pas als de sleutel weer is opgepakt en beweegt, wordt het signaal geactiveerd.
  • Slim: Keyless Secure communiceert met Bluetooth en maakt koppelingen met andere systemen mogelijk.
  • Snel: Het plaatsen van de hightech chip kost slechts enkele minuten. Zonder inbouw in de auto of andere aanpassingen. En niet onbelangrijk: de consument behoudt alle luxe en comfort van Keyless Entry dat past bij moderne auto’s.
  • Gecertificeerd: de meeste verzekeraars en leasemaatschappijen eisen steeds vaker aanvullende beveiliging om auto’s met Keyless entry tegen diefstal te verzekeren. Kiwa/SCM heeft daarom onder de naam KE01 een keuringseis opgesteld die vanaf 1 januari 2021 ingaat. Het doel is dat auto’s die niet bestand zijn tegen relay attack niet meer door Kiwa/SCM worden goedgekeurd. In dat kader is onze Keyless Secure inmiddels al gecertificeerd.

Bestel hier uw Keyless Secure

 

Meer informatie of een demonstratie aanvragen? Stuur dan een mail naar keyless.secure@clifford.nl

Praktijk voorbeelden

Er is een duidelijke trend waarneembaar dat het signaal van Passieve Keyless Entry systemen gekopieerd wordt en over langere afstand “ge-relayed” wordt. Bijgaande filmpjes geeft een goed beeld hoe deze techniek in de praktijk wordt toegepast.

NOS item over Relay Attack

“Autodieven hebben een listige wijze gevonden om in wagens in te breken om ze leeg te roven: ze hacken de elektronische sleutel. Via de truc zijn in november zeker 21 auto’s leeggeroofd in de kop van Noord-Holland.”

Relay Attack praktijkvoorbeeld

Een snelle Relay Attack vastgelegd op een beveiligingscamera.