Laat je auto niet hacken

Laat je auto niet hacken

19 november 2015

Vandaag is de campagne ‘Laat je auto niet hacken’ gelanceerd. Misdaadjournalist John van den Heuvel, zelf zeer actief in de bestrijding van criminaliteit, is het gezicht van de bewustwordingscampagne van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). In Nederland worden dagelijks ruim 35 auto’s gestolen. Uit onderzoek blijkt dat auto’s met VbV-SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging) gecertificeerde beveiligingssystemen 74% minder vaak gestolen worden en dat 62% van de voertuigen vaker wordt teruggevonden dan auto’s zonder dergelijke systemen. Doelstelling van deze campagne is om bewustwording te creëren bij consumenten hoe zij de ellende van autodiefstal kunnen voorkomen door middel van het laten plaatsen van een gecertificeerd beveiligingssysteem. Op de website ‘laatjeautoniethacken.nl’ kan men middels de ‘hackcheck’ zien of de auto goed genoeg beveiligd is en hoe hoog het risico van diefstal is.

RTL Boulevard

Hacken is een veel voorkomende vorm van autodiefstal en de schade loopt echt enorm in de papieren. De campagne, Laat je auto niet hacken, wordt dan ook groots opgezet met John van den Heuvel als gezicht van de campagne. Het doel is uiteraard om het aantal diefstallen van auto’s wordt teruggedrongen. Vanavond werd er in RTL Boulevard aandacht besteed aan de campagne waar ook Peter R. de Vries aangaf hoe groot het probleem is.

Gecertificeerde beveiliging effectief tegen voertuigcriminaliteit

Criminele bendes blijken steeds sneller in staat om geavanceerde beveiligingssystemen van voertuigen te kunnen hacken. “Er is zelfs sprake van een heuse ‘technologiewedloop’ tussen fabrikanten en importeurs enerzijds en criminele organisaties anderzijds. Betere beveiliging van voertuigen door middel van gecertificeerde beveiligingssystemen is noodzakelijk in strijd tegen voertuigcriminaliteit”, aldus Van Den Heuvel, misdaadjournalist en gezicht van de campagne.

“Sinds 2005 voert het VbV het beheer over de certificeringsregelingen voor voertuigbeveiliging. Mede dankzij het VbV-SCM keurmerk hebben we in Nederland beveiligingsoplossingen van een hoog kwaliteitsniveau. Desondanks worden er toch dagelijks nog veel auto’s gestolen. Men denkt doorgaans goed verzekerd te zijn, maar staat niet stil bij de ellende die er bij autodiefstal komt kijken zoals het missen van persoonlijke eigendommen, je kinderen niet naar school kunnen brengen of niet naar je werk kunnen omdat je geen vervangend vervoer kunt krijgen of hier fors voor moet betalen. Met deze campagne willen wij consumenten bewust maken van het feit dat je zelf het risico tot diefstal kunt beperken door het criminelen niet te makkelijk te maken en je voertuig voor slechts een paar honderd euro meer goed te beveiligen met een gecertificeerd systeem”, aldus Wouter Verkerk, directeur VbV.

Wat kunt u zelf doen om diefstal te voorkomen?

Om diefstal te voorkomen, adviseren wij u om uw auto te beveiligen met een extra VbV-SCM goedgekeurd beveiligingssysteem. Dus ook wanneer uw auto al is uitgerust met een standaard af-fabriek beveiligingssysteem. Met een investering in een VbV-SCM goedgekeurd beveiligingssysteem maakt u het dieven lastig en verkleint u het risico op diefstal aanzienlijk. Laat je auto niet hacken.

Kies voor de gecertificeerde beveiliging van Clifford

Clifford is een leverancier die het complete pakket van goedgekeurde beveiligingssystemen kan leveren. Onze startonderbrekers en alarmsystemen met aparte autorisatie voorkomen dat de auto gestart en gestolen kan worden, ook in geval van hacken. En mocht de auto dan toch gestolen worden, dan vinden wij hem vrijwel altijd weer terug met onze voertuigvolgsystemen en passieve back-up systemen. Wij adviseren u graag over onze mogelijkheden.