Range-Rover-Antwerpen

Gestolen Range Rover teruggevonden in zeecontainer

30 april 2018

Afgelopen maand heeft Clifford een gestolen Range Rover weten te lokaliseren die op het punt stond om verscheept te worden naar Afrika. De exclusieve wagen stond samen met een tweede gestolen Range Rover op het punt van vertrekken in de haven van Antwerpen.

De auto was eerder gestolen vanuit de parkeergarage van een hotel in Parijs. In nauwe samenwerking met Brightmaven, een internationaal recherche- en onderzoeksbureau dat in opdracht van de verzekeraar de diefstal onderzocht, werd de opsporing gestart.

Al snel werd de auto gelokaliseerd in de haven van Antwerpen. Uit onderzoek ter plaatse bleek de auto waarschijnlijk in een zeecontainer te staan, maar gezien het grote aantal containers was het niet direct duidelijk welke container het was. Uiteindelijk kon de juiste container geïdentificeerd worden aan de hand van de verplaatsingen van de container.

Dankzij het Clifford voertuigvolgsysteem kon de gestolen auto zelfs in een zeecontainer gelokaliseerd en opgespoord worden. Daarnaast werd in de container een tweede Range Rover aangetroffen, deze was afkomstig uit Frankrijk en bleek ook gestolen te zijn. Al met al weer een mooie vangst waarmee deze auto’s een tweede leven in Afrika is bespaard.