Gestolen Land Rover klemgereden

Gestolen Land Rover klemgereden na wilde achtervolging

3 maart 2017

Op 2 maart jl, rond 3 uur ‘s nachts hoorde een oplettende klant het alarm van zijn Range Rover Sport af gaan. Toen hij ging kijken zag hij nog net de auto weg rijden. De klant belde direct naar 112 waarna verschillende politieauto’s een positie, in en rondom Haarlem, innamen. Gelukkig was de auto ook voorzien van een voertuigvolgsysteem van Clifford, dus toen de klant onze 24/7 alarmcentrale informeerde kon de auto snel gelokaliseerd worden op het Waertmolenpad bij de Haarlemse Molenplas.

Zo’n 10 minuten later was de politie met meerdere eenheden ter plaatse. Bij het zien van de politie probeerde de verdachte echter met de auto te vluchten. Hij reed daarop snel het park in, wist de politie af te schudden en reed daarna met zeer hoge snelheid het park uit. Bij zijn vluchtpoging probeerde hij meerdere agenten aan te rijden. Zij wisten nog net op tijd weg te komen. Na een een korte maar heftige achtervolging over de Peelstraat en de Groningenlaan, reed de politie de auto op de Braillelaan met meerdere voertuigen klem. Dat gebeurde een klein half uur nadat de man de auto had gestolen.

De 46-jarige autodief is naar het politiebureau overgebracht. Naast een aangifte van diefstal, deden drie agenten aangifte van poging zware mishandeling dan wel poging doodslag, omdat de verdachte op hen heeft ingereden of heeft geprobeerd in te rijden.