Gestolen Audi RS5

Gestolen Audi RS5 ramt politiewagen in Breda, politie lost schot bij aanhouding

5 november 2015

BREDA – In de Namenstraat in Breda is woensdagmiddag een man met een gestolen peperdure Audi RS5 ingereden op een politiewagen. De politie kon uiteindelijk drie mannen oppakken voor de diefstal van de wagen.Het gaat om een 25-jarige Bredanaar, een 21-jarige Leerdammer en een 28-jarige man uit Utrecht. Bij de arrestatie van de Bredanaar werd een waarschuwingsschot gelost. Niemand raakte gewond.

Volgens de politie was de Audi Rs5 dezelfde dag in de regio gestolen. Agenten besloten de auto te observeren nadat het Cobra Recovery voertuigvolgsysteem de exacte locatie van de auto had vastgesteld. De agenten herkenden een 25-jarige Bredanaar van andere diefstallen en zagen hem de gestolen Audi RS5 instappen. De politie reed achter de man aan.

Keihard achteruit
In de Namenstraat stopte de verdachte. Hij reed vervolgens keihard achteruit tegen de auto van een van de rechercheurs. Beide voertuigen liepen schade op. Hierna reed hij weer weg. In de Nieuwpoortstraat liet hij de Audi RS5 achter en vluchtte te voet.

Agenten riepen dat hij moest blijven staan en losten een waarschuwingsschot toen hij dat weigerde. De Bredanaar vluchtte winkelcentrum Moerwijk in. Agenten hielden hem uiteindelijk aan in een schoenenzaak. De overige twee verdachten werden opgepakt in de Antwerpenstraat. De politie onderzoekt of ze betrokken waren bij de diefstal.

De Nieuwpoortstraat was enige tijd afgesloten voor onderzoek. De Audi RS5 is inmiddels weggetakeld en zal na herstel teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar.

Bron: Omroep Brabant