Wat Clifford doet en voor European Automotive Services (EAS) klanten kan betekenen

Clifford is een toonaangevende specialist op het gebied van voertuigbeveiliging en is de enige aanbieder in Nederland met zowel preventieve (ter voorkoming van diefstal van en uit de auto) als reactieve (opsporing van gestolen auto’s) oplossingen. Met deze oplossingen reduceer je de kans op diefstal tot een minimum en voorkom je de rompslomp die bij een diefstal om de hoek komt kijken.

In nauwe samenwerking met en namens EAS bieden wij onze oplossingen aan tegen aantrekkelijke en gereduceerde tarieven die exclusief gelden voor de klanten van EAS.

Op deze website, kan onder de volgende tabbladen meer specifieke informatie gevonden worden over onze:

 • Preventieve Beveiliging Kiwa/ SCM Klasse 1 en 3| Kiwa SCM Klasse Ke01 | 4627| Keyless Secure
 • Voertuigvolgsysteem: Reactieve oplossing Kiwa/SCM klasse 4/5 | Protect & Connect
 • Terugvindsysteem: Reactieve oplossing Kiwa/SCM TV | Secret Service Europe

Hoe werkt de aanvraag procedure en wat kun je van Clifford verwachten

In nauwe samenwerking  met EAS willen wij u als klant ontzorgen door het volledige proces rondom de inbouw van een voertuigbeveiligingssysteem voor u te organiseren. Het enige dat u hoeft te doen is het aanvraagformulier in te vullen. Eén van de Clifford medewerkers neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak voor de inbouw met u in te plannen, dit kan bij u op locatie of bij een inbouwstation bij u in de buurt.

Aanvraag formulier

Preventieve Beveiliging Kiwa/ SCM Klasse 1 en 3| Kiwa SCM Klasse Ke01 | 4627| Keyless Secure

Om diefstal te voorkomen leveren wij passieve startonderbrekers (klasse 1) en autoalarmen (klasse 3) met een DriverCard of Handzender. De DriverCard en de Handzender zorgt voor de extra (tweede) autorisatie buiten de CAN Bus om. Het unieke en het grote voordeel van de DriverCard is dat de tweede autorisatie plaatsvindt zonder dat de gebruiker een extra handeling hoeft te verrichten, zodat bijvoorbeeld het comfort van de Keyless Entry functie van de auto behouden blijft. Wij kunnen onze systemen natuurlijk ook leveren met een Handzender als tweede autorisatie als dit uw voorkeur heeft. U kunt het systeem vrij schakelen door de bijgeleverde handzender te bedienen. Door het gebruik van de tweede autorisatie is uw auto beschermd tegen relaying (ook relay attack genoemd) en tegen CAN Bus manipulatie.

Hieronder vindt u een illustratie van een relay attack.

Product Omschrijving Adviesprijs incl. inbouw & BTW Exclusief voor EAS klanten
4627 PS Passieve Startonderbreker

Kiwa/SCM klasse 1

€429 €349
4627-alarm Alarm systeem

Kiwa/SCM klasse 3

€799 €699

Let op: Prijzen zijn exclusief voorrijkosten van €50 voor inbouw op locatie. De voorwaarde voor een inbouw op locatie is dat er een overdekte, verlichte en verwarmde ruimte beschikbaar moet zijn voor de inbouwer.

Keyless Secure

Hoe beveilig je een voertuig tegen diefstal door Relay Attack? Wij bieden met Keyless Secure dé oplossing: veilig, slim, snel en gecertificeerd.

 • Veilig: Keyless Secure is een hightech chip die we in de autosleutel implementeren. De chip zorgt ervoor dat de autosleutel, zodra deze ergens stil ligt, na vijf minuten stopt met het zenden van een signaal: de sleutel is inactief. Pas als de sleutel weer is opgepakt en beweegt, wordt het signaal geactiveerd.
 • Slim: Keyless Secure communiceert met Bluetooth en maakt koppelingen met andere systemen mogelijk.
 • Snel: Het plaatsen van de hightech chip kost slechts enkele minuten. Zonder inbouw in de auto of andere aanpassingen. En niet onbelangrijk: de consument behoudt alle luxe en comfort van Keyless Entry dat past bij moderne auto’s.
 • Gecertificeerd: de meeste verzekeraars en leasemaatschappijen eisen steeds vaker aanvullende beveiliging om auto’s met Keyless entry tegen diefstal te verzekeren. Kiwa/SCM heeft daarom onder de naam KE01 een keuringseis opgesteld die vanaf 1 januari 2021 ingaat. Het doel is dat auto’s die niet bestand zijn tegen relay attack niet meer door Kiwa/SCM worden goedgekeurd. In dat kader is onze Keyless Secure inmiddels al gecertificeerd.
Product Omschrijving Adviesprijs incl. inbouw en BTW Exclusief voor EAS klanten
Keyless Secure Relay Attack Secure

Kiwa/SCM klasse Ke01

€360 €325

Reactieve beveiliging Kiwa/SCM Klasse 4/5 | Protect & Connect

Clifford maakt het dieven graag zo moeilijk mogelijk. En als het dan toch onverhoeds lukt om een voertuig te stelen, is ons Kiwa/SCM gecertificeerd voertuigvolgsysteem Protect & Connect (P&C) een perfect middel om uw auto weer op te sporen. Dat geldt ook voor boten, vrachtwagens en alle andere voertuigen met een vaste 12V voeding. Protect & Connect volgt een voertuig 24/7. Door de ingebouwde GPS kan dit tot op de centimeter nauwkeurig. Het voertuigvolgsysteem is aangesloten op een internationaal dekkend netwerk van Vodafone alarmcentrales in Europa, Azië en Rusland. Er zijn 45 landen aangesloten. Die grote dekking onderscheidt ons van onze concurrenten. En niet onbelangrijk: het maakt de kans om een auto terug te vinden veel groter.

De eigen startonderbreker zorgt ervoor dat het voertuig ook geblokkeerd kan worden. Tijdens GSM/GPS jamming zal deze startonderbreker geactiveerd worden. Met de DriverCard kan de startblokkering makkelijk uitgeschakeld worden, zonder ingewikkelde uitschakel procedures. Sirene koppeling (SCM Klasse 5) met een fabrieksalarm kan éénvoudig tot stand gebracht worden door een koppelkastje te monteren.

Met de ‘My Connected Car’ app of het online platform ‘Protect Only’, standaard inbegrepen bij het abonnement, hoeven gebruikers hun bezit nooit meer uit het oog te verliezen. Via de site of de app kun  je als gebruiker je auto lokaliseren, volgen en ritten automatisch laten vastleggen. Niet te vergeten: voor optimaal resultaat kunnen we dit systeem koppelen aan ons klasse 3-alarmsysteem, waardoor de autobezitter ook een melding krijgt als het alarm afgaat.

Protect & Connect is een product van onze partner Vodafone Automotive, die met ruim 40 jaar ervaring de marktleider in Europa is op het gebied van  voertuigbeveiliging. Het is niet voor niks dat high premium automerken, zoals Porsche, Lamborghini, Bentley, Audi kiezen voor dit systeem.

Product Omschrijving Adviesprijs incl. inbouw en BTW Exclusief voor EAS klanten
Protect & Connect Volgsysteem Voertuigvolgsysteem met anti-jamming

Kiwa/SCM klasse 4+ excl. abonnement

€849 €699

Let op: Prijzen zijn exclusief voorrijkosten van €50 voor inbouw op locatie. De voorwaarde voor een inbouw op locatie is dat er een overdekte, verlichte en verwarmde ruimte beschikbaar moet zijn voor de inbouwer.

Abonnementsvormen Omschrijving Prijzen inclusief BTW
Protect & Connect Abonnement met alle meldkamerdiensten met gebruik van de My Connected Car app €253,98 – 1 jaar

€478,37 – 2 jaar

€712,98 – 3 jaar

Protect only Abonnement met alle meldkamerdiensten maar geen gebruik van de My Connected Car app €223,38 – 1 jaar

MY CONNECTED CAR

 • Actuele voertuiglocatie
 • Ritten informatie
 • Geo zone
 • Beheer meerdere voertuigen
 • Startblokkering in- / uitschakelen

Reactieve beveiliging Kiwa/SCM Klasse TV | Secret Service Europe

Onze Secret Service Europe is een zeer effectief middel in de strijd tegen diefstal. Dit terugvindsysteem is een klein, maar volwaardig volgsysteem met maar liefst 4  opsporingstechnologieën die op een verborgen plek in je auto wordt ingebouwd.

Dit systeem kan alle voertuigen beveiligen. Of dat nou een auto, boot of tractor is. Secret Service Europe heeft een eigen batterij en werkt autonoom. Dat maakt het ook geschikt voor objecten die geen eigen stroom of accu hebben, zoals containers.

Het terugvindsysteem werkt niet alleen op GPS en GPRS, maar ook op radiogolven (RF) en LoRa. Hierdoor is dit passieve systeem moeilijker te saboteren dan een voertuigvolgsysteem dat via GSM werkt en dus altijd in de lucht (actief) is. Dat maakt de Secret Service Europe een betrouwbare back-up van ons volgsysteem Protect & Connect, maar het kan ook als een standalone beveiligingsoplossing dienen.

Verzekeraars eisen op exclusieve auto’s met een hoog diefstalrisico vaak voor beide systemen voor een optimale beveiliging.

Uiteraard de Secret Service Europe ook prima als een stand-alone oplossing. Het meldt zich – in een normale situatie – eens per 24 uur om te checken of er ‘opdrachten’ klaar staan. Als dat niet zo is, gaat het systeem terug in de slaapstand. Bij een diefstalprocedure kan dit terugvindsysteem posities bepalen op basis van GPS, GSM, LoRa en/of RF.

Product Omschrijving Adviesprijs incl. inbouw en BTW Exclusief voor EAS klanten
Secret Service Europe (TV) SSE excl. Abonnement €499 €449

Let op: Prijzen zijn exclusief voorrijkosten van €50 voor inbouw op locatie. De voorwaarde voor een inbouw op locatie is dat er een overdekte, verlichte en verwarmde ruimte beschikbaar moet zijn voor de inbouwer.

Abonnement prijzen incl. BTW Omschrijving Abonnementsvormen
Secret Service Europe Abonnement SSE met meldkameropvolging en handmatige diefstalmelding €122 – 1 jaar

€224 – 2 jaar

€305 – 3 jaar

Reactieve beveiliging Kiwa/SCM Klasse TV | Vodafone Vehicle Defense

Vodafone Vehicle Defense 2 (VVD2) is eenvoudig en betaalbaar SCM gecertificeerd Terugvindsysteem De VVD2 biedt extra bescherming voor elk type voertuig en omdat de VVD2 autonome stroomvoorziening heeft is het ook met name toepasbaar op mobiele objecten die geen eigen accu hebben. Met een dikte van slechts 45 mm kan het apparaat bijna overal in of op een voertuig worden verborgen en omdat er verder geen elektrische aansluitingen nodig zijn is het makkelijk overdraagbaar tussen verschillende voertuigen. Eigenaren kunnen rechtstreeks contact opnemen met de klantenservice voor alle ondersteuningsvereisten en hen informeren over de nieuwe voertuigidentiteit. Bovendien kunnen eigenaren een gestolen voertuig melden bij het eigen 24/7 Secure Operating Center van Vodafone Automotive.

Zodra de VVD2 verborgen in of op het voertuig is geïnstalleerd en geactiveerd, is de VVD2 zo ingesteld dat er automatisch één keer per dag wordt gecommuniceerd met ons Clifford service platform om de locatie van het voertuig door te geven. Als het voertuig door de eigenaar als gestolen wordt gemeld, kunnen wij de frequentie van de communicatie verhogen zodat een accurate en actuele positie bepaald kan worden om zo het gestolen object zo snel mogelijk terug te vinden. De VVD2 kan in principe wereldwijd worden gevolgd en kan voor de lokale diefstalopvolging rekenen op de meldkamer ondersteuning in 45 landen van Europa

Product Omschrijving Adviesprijs incl. inbouw en BTW Exclusief voor EAS klanten
Vodafone Vehicle Defense (TV) VVD2 excl. Abonnement €449 €329

Let op: Prijzen zijn exclusief voorrijkosten van €50 voor inbouw op locatie. De voorwaarde voor een inbouw op locatie is dat er een overdekte, verlichte en verwarmde ruimte beschikbaar moet zijn voor de inbouwer.

Abonnement prijzen incl. BTW Omschrijving Abonnementsvormen
Vodafone Vehicle Defense Abonnement VVD2 met meldkameropvolging en handmatige diefstalmelding €119 – 1 jaar

€219 – 2 jaar

€299 – 3 jaar

Waarom een SSE?

 1. Het systeem is niet te traceren door dieven.
 2. Werkt autonoom dankzij de eigen batterij.
 3. Eenvoudig in het voertuig te verbergen.
 4. Wereldwijde dekking.
 5. Niet afhankelijk van een antennenetwerk.
 6. Het systeem heeft geen invloed op de werking van het voertuig.

LET OP:
Verwar de Secret Service Europe niet met het zogenaamde LOJACK systeem. Dit systeem is niet SCM gecertificeerd en voldoet zodoende niet aan de TV01 vereiste die verzekeraars kunnen stellen.

GOED OM TE WETEN:
De Secret Service Europe is vaak een back-up van het voertuigvolgsysteem Protect & Connect (SCM-klasse 4). In sommige gevallen gaat de verzekeraar akkoord met alleen Secret Service Europe (TV). Dit is vaak het geval bij oudere auto’s, bijvoorbeeld oldtimers of klassieke voertuigen.

 

 

 

 

 

Waarom een VVD2?

 • Eenvoudige te monteren en te verstoppen 
 • Ultra klein en lichtgewicht 
 • Waterdicht IP67 
 • Europese dekking en opvolging via Vodafone netwerk  (Service beslaat 49 landen) 
 • Kan worden ingebouwd in waardevolle objecten zoals auto’s, motorfietsen, scooters, boten, werkmaterieel en meer. 
 • Werkt als een stand-alone eenheid.  
 • Of is te koppelen aan Vodafone voertuigvolgsystemen als master-slave 
 • Lage aanschafkosten als aanvulling op bestaande voertuigbeveiliging 
 • Accu levensduur 3 jaar. 

Aanvragen

Met behulp van het onderstaande aanvraagformulier kunt u gebruik maken van de exclusieve EAS tarieven van het beveiligingsprogramma van Clifford. De medewerkers van Clifford zullen zo snel mogelijk telefonisch contact met u opnemen om een afspraak in te plannen.