Telematica Kilometers op ons CV

Gemakkelijke, betrouwbare en nauwkeurige kilometerregistratie met de software van Traxgo.

 

 

 

Ons ritregistratiesysteem (een klein kastje) wordt in de auto geïnstalleerd en registreert automatisch
alle gereden ritten en kilometers. Met Keurmerk Ritregistratiesystemen, dus precies zoals de fiscus het wil.

Connected Mobility

Onze missie gaat verder dan ‘mobile security’ alleen. Met onze kennis en technologische oplossingen dragen we bij aan de veiligheid van het verkeer. Connected mobility, noemen we dat. We nemen deel aan innovatieve projecten die hieraan bijdragen. Dat doen we niet alleen, maar samen met de overheid, TNO, verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners. Zo was Clifford in 2009 serviceprovider van de Univé e-Support autoverzekering en voerden we een jaar eerder voor het Ministerie van Verkeer en Waterstaat een grootschalige proef uit met anti-ongevalsystemen. Ook stonden we in 2018 als serviceprovider van Vodafone Automotive aan de wieg van Bundelz, de eerste prepaid autoverzekering in Nederland van Nationale Nederlanden.

Binnen onze Connected Mobility dienstenpakket kunnen we verschillende diensten leveren. Deze diensten (standalone of in combinatie) zijn met name bedoeld voor wagenparkbeheerders, leasemaatschappijen en verzekeraars om schadelast als gevolg van ongelukken te reduceren en een bijdrage te leveren om het verkeer veiliger en schoner te maken.

Veelal worden deze diensten op een projectmatige met bovenstaande bedrijven opgestart en om een idee te geven van de mogelijkheden hebben een aantal van deze diensten hieronder nader toegelicht:

Rijgedrag

We kunnen aan de hand van ruwe data die we via een Telematica Device uit de auto halen, het rijgedrag van een bestuurder in kaart brengen en op die basis adviezen en tips geven aan de bestuurder hoe het rijgedrag verbeterd kan worden. Tenslotte leidt beter rijgedrag tot minder schades, minder brandstofverbruik, minder CO2 uitstoot en hogere restwaarde van het voertuig.

Wagenparkbeheer

Het is voor wagenparkbeheerders van belang om inzicht te hebben in het actuele gebruik van het wagenpark op elk moment van de dag en/of periodiek op basis van een aantal KPI’s die een betere aansturing van het wagenpark mogelijk maken en de veiligheid van de medewerkers helpt te verbeteren.

Crash detectie en analyse

We kunnen aan de hand van de data uit het Telematica Device bepalen of, wanneer, waar en hoe een voertuig betrokken is geweest en op die basis direct reageren om de bestuurder direct te ondersteunen mogelijk zelfs in directe samenwerking met Politie en Hulpdiensten.

App-Blocker

Mooi voorbeeld van een hele concrete toepassing binnen Connected Mobility is onze App-Blocker oplossing. We hebben gezien dat het aantal verkeersongelukken recent, na jarenlange daling, weer toeneemt. Dit is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan het gebruik van de Smartphone door de bestuurder tijdens het rijden. Onze App-Blocker zorgt ervoor dat het scherm van de Smartphone tijdens het rijden niet meer gebruikt kan worden en zo afleiding van de bestuurder voorkomt.

Partners

Kies voor zekerheid,
kies voor Clifford

Wij hebben jarenlange ervaring en kennis op het gebied van telematica en we leveren voertuigvolgsystemen, ontwikkelen insurance telematica voor verzekeringsmaatschappijen en bieden praktische fleetmanagement oplossingen aan transportbedrijven.

Precies die creatieve houding is de reden dat dealers van grote automerken voor onze voertuigvolgsystemen kiezen. En dat verzekeraars en transportbedrijven graag met ons samenwerken. Lees verder bij toepassingen wat wij precies voor u kunnen betekenen.