Clifford en de nieuwe SCM regelgeving

7 juli 2014

Er is op dit moment veel publiciteit omtrent de sterk stijgende autodiefstallen waar met name de kwetsbaarheid van fabrieksalarmen en het jammen van voertuigvolgsystemen als de boosdoeners worden genoemd.

Clifford heeft als vooruitstrevende marktpartij de verantwoordelijkheid genomen om met de Cobra beveiligingssystemen de oplossing te bieden tegen de nieuwe manier van diefstal, blokkering en alarm autorisatie buiten de CAN-Bus om en voertuigvolgsystemen met GSM jamming blokkering.

Wij er dan ook trots op te kunnen melden dat zowel de Cobra Voertuigvolgsystemen als Klasse4+ (TT04 /anti-jamming), goedkeurnummer T041403 is goedgekeurd en ook de Cobra Alarmsystemen Klasse 1, 2, 3 volgens de nieuwe AA04 (extra autorisatie) richtlijnen, goedkeurnummer A041225, is goedgekeurd waarbij met name de Cobra4627-PS passieve startonderbreker als goedgekeurde klasse 1 met DriverCard op Europese auto’s een parade paardje kan worden.

Met de Cobra4627-PS als klasse 1 basis met DriverCard kan elke Europese auto zonder af-fabriek klasse 1, uitgebreid worden tot klasse 3 waarbij de eindgebruiker geen extra handelingen hoeft uit te voeren.

Er bestaat een overgangsregeling en kunnen bestaande Klasse 4 /5 vanaf 01.01.2015 niet meer van een SCM certificaat voorzien worden. Tevens kunnen alarmsystemen zonder extra autorisatie vanaf 01.01.2015 niet meer voorzien worden van een SCM certificaat.

Clifford levert de meest actuele producten, gekeurd volgen de recent vrijgegeven SCM richtlijnen en bestand tegen de “nieuwe” manier van voertuigdiefstal.