Bundelz autoverzekering

Bundelz – de eerste prepaid autoverzekering in Nederland

15 augustus 2017

Bundelz is de eerste prepaid autoverzekering in Nederland waarbij je een bundel van 1000 kilometer koopt en geen maandelijkse premie betaalt. Ideaal voor de ‘af & toe-rijder’.

De af & toe-rijder
Bundelz richt zich op de ‘af & toe-rijder’. Dat is een autobezitter die zijn auto voornamelijk gebruikt voor korte ritten. Gemiddeld rijdt hij niet meer dan 100 kilometer per week en jaarlijks niet meer dan 7500 kilometer. Voor deze doelgroep staan de maandelijkse vaste kosten van een verzekering van een auto niet in verhouding tot het gebruik daarvan. Zij betalen evenveel voor hun verzekering als de gemiddelde autobezitter terwijl de auto minder wordt gebruikt. Bundelz biedt een interessanter aanbod.

Hoe werkt het?
De autobezitter koopt met Bundelz voor EUR 50 een WA-bundel, en voor EUR 70 een WA Casco-bundel. Met een bundel is de auto voor 1000 kilometer verzekerd. Een ‘slimme stekker’ van Vodafone houdt de gereden kilometers bij. Als de limiet in zicht is, ontvangt de verzekerde een bericht en wordt de bundel automatisch verlengd. Zo rijdt hij niet onverzekerd rond. Een bundel is 1 jaar geldig, daarna vervallen de kilometers die niet gebruikt zijn.

Samenwerking
Bundelz is in nauwe samenwerking met Clifford en Vodafone ontwikkeld. Vodafone brengt expertise op het gebied van Internet of Things en prepaid in, Clifford ondersteunt de service en het activatie proces en Nationale-Nederlanden vult dit aan met kennis van verzekeren en de automarkt. Intrasurance verzorgt de verzekeringsadministratie.

‘Sparklab werkt bij haar innovaties bij voorkeur in een ecosysteem. In zo’n ecosysteem worden krachten van verschillende bedrijven samengebracht waardoor innovaties sneller tot stand komen We verbinden ons het liefst met enthousiaste partners met wie we in nauwe samenwerking onze ideeën vorm kunnen geven,’ aldus Ab Chakai, Strategisch Innovator van Sparklab – het innovatielab van Nationale-Nederlanden.

‘Clifford is erg enthousiast om als “National Service Provider” van Vodafone Automotive het Bundelz project lokaal in samenwerking met het team van Sparklab te kunnen faciliteren en te ondersteunen’, zegt Huibjan Braafhart, General Manager bij Clifford Electronics Benelux B.V.

Tot juli 2018 wordt Bundelz getest en kunnen geïnteresseerden zich via de website van Bundelz (www.bundelz.nl) opgeven om deel te nemen aan de proefperiode. Als de proef succesvol is, brengt Nationale-Nederlanden Bundelz medio 2018 op de markt.