Wat Clifford doet en voor Boval klanten kan betekenen

Clifford is een toonaangevende specialist op het gebied van voertuigbeveiliging en is de enige aanbieder in Nederland met zowel preventieve (ter voorkoming van diefstal van en uit de auto) als reactieve (opsporing van gestolen auto’s) oplossingen. Met deze oplossingen reduceer je de kans op diefstal tot een minimum en voorkom je de rompslomp die bij een diefstal om de hoek komt kijken.

In nauwe samenwerking met en namens Boval bieden wij onze oplossingen aan tegen aantrekkelijke en gereduceerde tarieven die exclusief gelden voor de klanten van Boval.

Op deze website, kan onder de volgende tabbladen meer specifieke informatie gevonden worden over onze:

 • Preventieve Beveiliging Kiwa/ SCM Klasse 1 en 3| Kiwa SCM Klasse Ke01 | 4627| Keyless Secure
 • Voertuigvolgsysteem: Reactieve oplossing Kiwa/SCM klasse 4/5 | Vodafone Vehicle Connect
 • Terugvindsysteem: Reactieve oplossing Kiwa/SCM TV | Secret Service Europe

Hoe werkt de aanvraag procedure en wat kun je van Clifford verwachten

In nauwe samenwerking  met Boval willen wij u als klant ontzorgen door het volledige proces rondom de inbouw van een voertuigbeveiligingssysteem voor u te organiseren. Het enige dat u hoeft te doen is het aanvraagformulier in te vullen. Eén van de Clifford medewerkers neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak voor de inbouw met u in te plannen, dit kan bij u op locatie of bij een inbouwstation bij u in de buurt.

Aanvraag formulier

Preventieve Beveiliging Kiwa/ SCM Klasse 1 en 3| Kiwa SCM Klasse Ke01 | 4627| Keyless Secure

Om diefstal te voorkomen leveren wij passieve startonderbrekers (klasse 1) en autoalarmen (klasse 3) met een DriverCard of Handzender. De DriverCard en de Handzender zorgt voor de extra (tweede) autorisatie buiten de CAN Bus om. Het unieke en het grote voordeel van de DriverCard is dat de tweede autorisatie plaatsvindt zonder dat de gebruiker een extra handeling hoeft te verrichten, zodat bijvoorbeeld het comfort van de Keyless Entry functie van de auto behouden blijft. Wij kunnen onze systemen natuurlijk ook leveren met een Handzender als tweede autorisatie als dit uw voorkeur heeft. U kunt het systeem vrij schakelen door de bijgeleverde handzender te bedienen. Door het gebruik van de tweede autorisatie is uw auto beschermd tegen relaying (ook relay attack genoemd) en tegen CAN Bus manipulatie.

Hieronder vindt u een illustratie van een relay attack.

Product Omschrijving Adviesprijs incl. inbouw & BTW Exclusief voor Boval klanten
4627 PS Passieve Startonderbreker

Kiwa/SCM klasse 1

€489 €409
4627-alarm Alarm systeem

Kiwa/SCM klasse 3

€899 €799

Let op: Prijzen zijn exclusief voorrijkosten van €65 voor inbouw op locatie. De voorwaarde voor een inbouw op locatie is dat er een overdekte, verlichte en verwarmde ruimte beschikbaar moet zijn voor de inbouwer.

Keyless Secure

Hoe beveilig je een voertuig tegen diefstal door Relay Attack? Wij bieden met Keyless Secure dé oplossing: veilig, slim, snel en gecertificeerd.

 • Veilig: Keyless Secure is een hightech chip die we in de autosleutel implementeren. De chip zorgt ervoor dat de autosleutel, zodra deze ergens stil ligt, na vijf minuten stopt met het zenden van een signaal: de sleutel is inactief. Pas als de sleutel weer is opgepakt en beweegt, wordt het signaal geactiveerd.
 • Slim: Keyless Secure communiceert met Bluetooth en maakt koppelingen met andere systemen mogelijk.
 • Snel: Het plaatsen van de hightech chip kost slechts enkele minuten. Zonder inbouw in de auto of andere aanpassingen. En niet onbelangrijk: de consument behoudt alle luxe en comfort van Keyless Entry dat past bij moderne auto’s.
 • Gecertificeerd: de meeste verzekeraars en leasemaatschappijen eisen steeds vaker aanvullende beveiliging om auto’s met Keyless entry tegen diefstal te verzekeren. Kiwa/SCM heeft daarom onder de naam KE01 een keuringseis opgesteld die vanaf 1 januari 2021 ingaat. Het doel is dat auto’s die niet bestand zijn tegen relay attack niet meer door Kiwa/SCM worden goedgekeurd. In dat kader is onze Keyless Secure inmiddels al gecertificeerd.
Product Omschrijving Adviesprijs incl. inbouw en BTW Exclusief voor Boval klanten
Keyless Secure Relay Attack Secure

Kiwa/SCM klasse Ke01

€360 €325

Reactieve beveiliging Kiwa/SCM Klasse 4/5 | Vodafone Vehicle Connect

Clifford maakt het dieven graag zo moeilijk mogelijk. En als het dan toch onverhoeds lukt om een voertuig te stelen, is ons Kiwa/SCM gecertificeerd voertuigvolgsysteem Vodafone Vehicle Connect (VVC) een perfect middel om uw auto weer op te sporen. Dat geldt ook voor boten, vrachtwagens en alle andere voertuigen met een vaste 12V voeding. Vodafone Vehicle Connect volgt een voertuig 24/7. Door de ingebouwde GPS kan dit tot op de centimeter nauwkeurig. Het voertuigvolgsysteem is aangesloten op een internationaal dekkend netwerk van Vodafone alarmcentrales in Europa, Azië en Rusland. Er zijn 45 landen aangesloten. Die grote dekking onderscheidt ons van onze concurrenten. En niet onbelangrijk: het maakt de kans om een auto terug te vinden veel groter.

De eigen startonderbreker zorgt ervoor dat het voertuig ook geblokkeerd kan worden. Tijdens GSM/GPS jamming zal deze startonderbreker geactiveerd worden. Met de DriverCard kan de startblokkering makkelijk uitgeschakeld worden, zonder ingewikkelde uitschakel procedures. Sirene koppeling (SCM Klasse 5) met een fabrieksalarm kan éénvoudig tot stand gebracht worden door een koppelkastje te monteren.

Met de ‘My Connected Car’ app of het online platform ‘Protect Only’, standaard inbegrepen bij het abonnement, hoeven gebruikers hun bezit nooit meer uit het oog te verliezen. Via de site of de app kun  je als gebruiker je auto lokaliseren, volgen en ritten automatisch laten vastleggen. Niet te vergeten: voor optimaal resultaat kunnen we dit systeem koppelen aan ons klasse 3-alarmsysteem, waardoor de autobezitter ook een melding krijgt als het alarm afgaat.

Vodafone Vehicle Connect is een product van onze partner Vodafone Automotive, die met ruim 40 jaar ervaring de marktleider in Europa is op het gebied van  voertuigbeveiliging. Het is niet voor niks dat high premium automerken, zoals Porsche, Lamborghini, Bentley, Audi kiezen voor dit systeem.

Product Omschrijving Adviesprijs incl. inbouw en BTW Exclusief voor Boval klanten
Vodafone Vehicle Connect Volgsysteem Voertuigvolgsysteem

Kiwa/SCM klasse 4 excl. abonnement

€949 €799

Let op: Prijzen zijn exclusief voorrijkosten van €65 voor inbouw op locatie. De voorwaarde voor een inbouw op locatie is dat er een overdekte, verlichte en verwarmde ruimte beschikbaar moet zijn voor de inbouwer.

Abonnementsvormen Omschrijving Prijzen inclusief BTW
Vodafone Vehicle Connect klasse 4 Abonnement klasse 4 met gebruik van de My Connected Car app € 285,14  – 1 jaar

€ 550,14 – 2 jaar

€ 815,14 – 3 jaar

Vodafone Vehicle Connect klasse 5 Abonnement klasse 5 met gebruik van de My Connected Car app €316,95 – 1 jaar

€613,74 – 2 jaar

€910,55 – 3 jaar

MY CONNECTED CAR

 • Actuele voertuiglocatie
 • Ritten informatie
 • Geo zone
 • Beheer meerdere voertuigen
 • Startblokkering in- / uitschakelen

Reactieve beveiliging Kiwa/SCM Klasse TV | 

Ons terugvindsysteem is een zeer effectief middel in de strijd tegen diefstal. Dit terugvindsysteem is een klein, maar volwaardig volgsysteem met maar liefst 4  opsporingstechnologieën die op een verborgen plek in je auto wordt ingebouwd.

Dit systeem kan alle voertuigen beveiligen. Of dat nou een auto, boot of tractor is. Het terugvindsysteem heeft een eigen batterij en werkt autonoom. Dat maakt het ook geschikt voor objecten die geen eigen stroom of accu hebben, zoals containers.

Het terugvindsysteem werkt niet alleen op GPS en GPRS, maar ook op radiogolven (RF) en LoRa. Hierdoor is dit passieve systeem moeilijker te saboteren dan een voertuigvolgsysteem dat via GSM werkt en dus altijd in de lucht (actief) is. Dat maakt het terugvindsysteem een betrouwbare back-up van ons volgsysteem Vodafone Vehicle Connect, maar het kan ook als een standalone beveiligingsoplossing dienen.

Verzekeraars eisen op exclusieve auto’s met een hoog diefstalrisico vaak voor beide systemen voor een optimale beveiliging.

Uiteraard het terugvind systeem ook prima als een stand-alone oplossing. Het meldt zich – in een normale situatie – eens per 24 uur om te checken of er ‘opdrachten’ klaar staan. Als dat niet zo is, gaat het systeem terug in de slaapstand. Bij een diefstalprocedure kan dit terugvindsysteem posities bepalen op basis van GPS, GSM, LoRa en/of RF.

Product Omschrijving Adviesprijs incl. inbouw en BTW Exclusief voor  Boval klanten
SCM klasse  (TV) excl. Abonnement €499 €329

Let op: Prijzen zijn exclusief voorrijkosten van €50 voor inbouw op locatie. De voorwaarde voor een inbouw op locatie is dat er een overdekte, verlichte en verwarmde ruimte beschikbaar moet zijn voor de inbouwer.

Abonnement prijzen incl. BTW Omschrijving Abonnementsvormen
Terugvind systeem Abonnement  met meldkameropvolging en handmatige diefstalmelding €132,62 – 1 jaar 

€246,97 – 2 jaar

€337,08 – 3 jaar

Waarom een Terugvindsysteem?

 1. Het systeem is niet te traceren door dieven.
 2. Werkt autonoom dankzij de eigen batterij.
 3. Eenvoudig in het voertuig te verbergen.
 4. Wereldwijde dekking.
 5. Niet afhankelijk van een antennenetwerk.
 6. Het systeem heeft geen invloed op de werking van het voertuig.

 

GOED OM TE WETEN:
Ons terugvindsysteem is vaak een back-up van het voertuigvolgsysteem Vodafone vehicle connect (SCM-klasse 4). In sommige gevallen gaat de verzekeraar akkoord met alleen SCM Klasse TV. Dit is vaak het geval bij oudere auto’s, bijvoorbeeld oldtimers of klassieke voertuigen.

Aanvragen

Met behulp van het onderstaande aanvraagformulier kunt u gebruik maken van de exclusieve Boval tarieven van het beveiligingsprogramma van Clifford. De medewerkers van Clifford zullen zo snel mogelijk telefonisch contact met u opnemen om een afspraak in te plannen.