Belgische Range Rover teruggevonden in Limburg

23 januari 2015

In de nacht van 23 januari 2015 wordt in het Belgische Lanaken een vrijwel nieuwe Range Rover Vogue gestolen. De eigenaar van de auto kwam daar ‘s ochtends achter toen hij uit zijn raam keek en tot zijn schrik zag dat zijn kostbare voertuig er niet meer stond. Ondanks alle getroffen beveiligingsmaatregelen wisten de dieven de auto toch te stelen.

Gelukkig was de auto kort daarvoor voorzien van het Cobra Recovery voertuigvolgsysteem. Dit systeem is gespecialiseerd in het terugvinden van gestolen voertuigen. De eigenaar nam dan ook direct contact op met de 24-uurs alarmcentrale van het systeem om de diefstal te melden. Al snel werd het voertuig gelokaliseerd in Limburg-Zuid, aan de Nederlandse kant van de grens. Op aangeven van de alarmcentrale wist de Nederlandse politie het voertuig snel te vinden zodat deze veiliggesteld kon worden. De hele opvolging van het moment van ontdekken van de diefstal tot aan het veiligstellen door de Nederlandse politie duurde nog geen 30 minuten.

Het Cobra Recovery voertuigvolgsysteem is gemaakt om gestolen voertuigen terug te vinden, maar het systeem is echt uniek door het internationale netwerk van partners en alarmcentrales. Alle Europese lidstaten en Rusland zijn aangesloten op dit netwerk van Cobra, waardoor het terugvinden van gestolen voertuigen overal in de Europese unie mogelijk is.