AOS Project – Anti-Ongeval systemen

22 augustus 2008

Het Ministerie voert grootschalige proef uit.

Voor het ministerie van Verkeer en Waterstaat voerden we een proef uit met een anti-ongevalsysteem. 2.550 Trucks werden voorzien van het Mobileye Anti Ongeval systeem en een Clifford Telematica box. Betrokken partijen waren het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Connekt/ITS Netherlands, TNO, Buck Consultants International en Clifford Electronics Benelux.

Minder ongevallen, minder files

Het project ‘Anti Ongeval Systemen voor vrachtauto’s’ is één van de ruim 40 projecten van ‘FileProof: Fileaanpak op de korte termijn’ van het ministerie om het aantal files te verminderen. Het idee achter het project is dat het aantal ongevallen met en door vrachtauto’s verminderd kan worden door de vrachtwagen uit te rusten met rijtaakondersteunende systemen. En minder ongelukken leiden uiteindelijk tot minder files.

Uniek

Nog nooit vond op zo’n grote schaal een dergelijke proef plaats in Europa. Er was dan ook veel belangstelling voor de resultaten vanuit de gebruikers, leveranciers, fabrikanten en beleidsmakers in binnen- en buitenland. Bovendien werd het project genomineerd voor de eSafety prijs in de categorie Industry/Technology.

Meer informatie

In de volgende downloads kunt u meer lezen over dit project.

Mobileye brochure

AOS – Start van de Proef

AOS – Resultaten

Brochure voor transporteurs

Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Nieuwsbrief 1 – oktober 2008

Nieuwsbrief 2 – januari 2009

Nieuwsbrief 3 – april 2009

Nieuwsbrief 4 – september 2009

Nieuwsbrief 5 – oktober 2009